EMDR therapie

Effectieve behandeling voor het verwerken van traumatische ervaringen

0 +
Jaar Ervaring
0 +
Tevreden Patiënten
0 +
Specialisten
Bewezen effectiviteit

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een erkende en wetenschappelijk onderbouwde therapie voor het behandelen van posttraumatische stressstoornis (PTSS) en andere trauma-gerelateerde klachten.

Breed scala aan toepassingen

EMDR is effectief bij het behandelen van diverse klachten die zijn ontstaan door schokkende ervaringen, waaronder somberheid, slaapproblemen, stress, herbelevingen, en sociale fobieën.

Snelle en intensieve werking

EMDR werkt doorgaans snel en intensief, waardoor de emotionele lading van traumatische herinneringen kan verminderen, wat helpt om deze ervaringen makkelijker achter je te laten.

Terugkrijgen van controle

Door EMDR therapie kunnen cliënten de controle over hun leven terugkrijgen, zich minder machteloos voelen en weer zin in het leven krijgen.

Details van de behandeling

Tijdens een EMDR-sessie worden cliënten gevraagd zich te concentreren op specifieke details van hun traumatische ervaring, zoals beelden, gedachten, geluiden en gevoelens, terwijl ze tegelijkertijd een afleidende stimulus volgen, zoals oogbewegingen. Dit proces helpt de emotionele lading van de herinneringen te verminderen.

Voordelen en effectiviteit

EMDR is bijzonder effectief in het verminderen van trauma-gerelateerde symptomen en klachten. Het helpt cliënten om anders te denken over hun ervaringen en de gebeurtenissen makkelijker achter zich te laten.

Proces en technieken

De behandeling begint met een grondige evaluatie van de traumatische ervaringen en symptomen van de cliënt. Vervolgens wordt de EMDR-therapie toegepast, waarbij afleidende stimuli zoals oogbewegingen worden gebruikt om de emotionele impact van herinneringen te verminderen.

EMDR therapie

Keep in Control biedt EMDR therapie aan, een effectieve behandelmethode voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring of gebeurtenis. Deze therapie kan helpen bij de verwerking van diverse traumatische ervaringen. 

Klaar met uw trauma?

Maak direct een afspraak voor een gratis consult.

Onze werkwijze

1. Consultatie

Een uitgebreide beoordeling van de traumatische ervaringen en symptomen.

2. EMDR-sessies

Gebruik van oogbewegingen of andere afleidende stimuli tijdens het concentreren op de traumatische herinneringen.

3. Persoonlijke ondersteuning

Begeleiding en ondersteuning gedurende het gehele therapieproces.

4. Voortdurende evaluatie

Regelmatige beoordeling van de voortgang en aanpassingen in de therapie indien nodig.

Tevreden cliënten

Onze klanten waarderen ons, hier zijn een aantal van hun citaten.

Plan een gratis consult

Maak direct een afspraak voor een gratis consult.

Waarom Keep in Control?

Deskundige specialisten

Ons team bestaat uit ervaren professionals met een diepgaande kennis van de nieuwste technieken en behandelingen in de gezondheidszorg.

Individuele aanpak

Bij Keep in Control geloven we in maatwerk. We luisteren naar uw wensen en doelen, en stellen behandelingen op maat voor om uw gezondheid te verbeteren.

Geavanceerde technologie

We maken gebruik van geavanceerde technologieën en medische apparatuur om optimale resultaten te bereiken.

Kwaliteit en veiligheid

Uw veiligheid en tevredenheid zijn onze hoogste prioriteit. We werken met zorgvuldig geselecteerde producten en procedures om u de best mogelijke zorg te bieden.

keep in control

Veel van onze behandelingen komen in aanmerking voor vergoeding door uw verzekeraar.

Plan een gratis consult

Maak direct een afspraak voor een gratis consult.